Cesartherapie ZutphenOefentherapie ZutphenCesar in Zutphen
welkom oefentherapie Cesar verwijzing en vergoeding praktijkinfo contact
Wat doet een oefentherapeut
Persoonlijke begeleiding
Reïntegratie
oefenen

Oefentherapie Cesar
 

Gezond bewegen kun je leren
Als kind hebben wij leren lopen, rennen, bukken, tillen, klimmen, vallen en opstaan. Wij bewegen de hele dag. Bewegen is echter zo vanzelfsprekend geworden dat we er niet of nauwelijks bij stilstaan. Tot er iets misgaat. U gaat door de rug, u krijgt heupklachten, heeft een stijve nek of u kunt uw werkzaamheden niet meer uitvoeren door pijnklachten.

Klachten aan het bewegingsapparaat komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting, verkeerd gebruik van het lichaam, spanning of een slechte conditie een belangrijke oorzaak. Maar ook kunnen klachten het gevolg zijn van een aangeboren afwijking, een chronische aandoening of een blessure of operatie.

Pijn, krachtsverlies en stijfheid be´nvloeden uw dagelijks leven. Door pijn of stijfheid gaat u anders bewegen. Zo raakt het lichaam uit balans. Ook kan pijn uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming negatief be´nvloeden. U loopt de kans in een verkeerd bewegingspatroon te geraken , waardoor u thuis en op het werk niet meer optimaal kunt functioneren. Wij kunnen u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.